Uitleg candel sticks day trade

Candlestick day trading, ook wel bekend als kaarsgrafieken daghandel, is een populaire strategie onder beleggers. Deze methode maakt gebruik van de prijsgrafieken van financiële instrumenten om inzicht te krijgen in de marktbewegingen en winstgevende handelsmogelijkheden te identificeren.

Bij kaarsgrafieken daghandel worden kaarsvormige grafieken gebruikt om de prijsbeweging van een effect gedurende een bepaalde periode weer te geven. Elke kaars vertegenwoordigt een specifieke tijdseenheid, zoals een minuut, vijf minuten, een uur of een dag. De kaars heeft een lichaam en lonten, die informatie verschaffen over de openings- en slotkoersen, evenals de hoogste en laagste prijzen gedurende die periode.

De vorm en kleur van de kaarsen kunnen veel informatie onthullen over de marktprestaties. Een bullish (stijgende) kaars heeft meestal een groen lichaam en geeft aan dat de slotkoers hoger was dan de openingskoers. Een bearish (dalende) kaars heeft daarentegen meestal een rood lichaam en geeft aan dat de slotkoers lager was dan de openingskoers.

Handelaren gebruiken verschillende kaarsformaties om potentiële handelsmogelijkheden te identificeren. Enkele populaire formaties zijn bijvoorbeeld de “doji”, waarbij de openings- en slotkoersen bijna gelijk zijn, en de “hamer”, waarbij een kleine lichaam onderaan de kaars verschijnt, wat kan duiden op een mogelijke trendomkering.

Naast het identificeren van kaarsformaties, maken handelaren gebruik van technische indicatoren en andere hulpmiddelen om hun beslissingen te ondersteunen. Dit kunnen indicatoren zijn zoals de RSI (Relative Strength Index) of voortschrijdende gemiddelden, die helpen om overgekochte of oversold niveaus te bepalen.

Bij kaarsgrafieken daghandel is het belangrijk om een duidelijk handelsplan te hebben en strikt risicobeheer toe te passen. Handelaren stellen doorgaans doelstellingen voor winst en verlies in, zodat ze hun posities kunnen sluiten als de markt niet in hun voordeel beweegt. Het gebruik van stop-loss orders is ook gebruikelijk om potentiële verliezen te beperken.

Hoewel kaarsgrafieken daghandel potentieel winstgevend kunnen zijn, vereist het ook gedegen kennis, ervaring en discipline. Het is belangrijk om te onthouden dat handelen op de financiële markten altijd risico met zich meebrengt en dat verliezen mogelijk zijn.

Het is raadzaam om grondig onderzoek te doen, opleiding te volgen en mogelijk advies in te winnen van professionals voordat u begint met kaarsgrafieken daghandel of enige vorm van beleggen. Het begrijpen van de markt en het volgen van een consistente strategie kunnen u helpen om succesvol te zijn in deze vorm van handelen.

Day traden, beurs handel

Stock screeners

Een stock screener, ook wel aandelenzoeker genoemd, is een waardevol hulpmiddel voor beleggers die op zoek zijn naar interessante beleggingsmogelijkheden op de aandelenmarkt. Het is een softwareprogramma of online tool waarmee beleggers aandelen kunnen filteren op basis van verschillende criteria om de meest relevante en potentieel winstgevende beleggingen te vinden.

Met behulp van een stock screener kunnen beleggers een breed scala aan filters en parameters instellen om de aandelen te vinden die voldoen aan hun specifieke criteria. Deze criteria kunnen variëren van basisinformatie zoals marktkapitalisatie, sector en land van herkomst, tot meer geavanceerde indicatoren zoals de prijs-winstverhouding (P/E-ratio), de koers-winstgroei-verhouding (PEG-ratio), de schuldgraad en de dividendrendement.

Het gebruik van een stock screener kan beleggers helpen om hun zoekopdrachten te verfijnen en zich te concentreren op de aandelen die het beste aansluiten bij hun beleggingsdoelen en strategieën. Het stelt hen in staat om snel een lijst van potentiële beleggingen te genereren en deze verder te onderzoeken om weloverwogen beslissingen te nemen.

Bovendien kunnen stock screeners ook grafieken en technische analysehulpmiddelen bieden, waarmee beleggers de historische prestaties van aandelen kunnen bestuderen en trends kunnen identificeren. Dit stelt beleggers in staat om technische indicatoren te gebruiken, zoals voortschrijdende gemiddelden, relatieve sterkte-index (RSI) en Bollinger Bands, om inzicht te krijgen in de prijsbewegingen en mogelijke koop- of verkooppunten te identificeren.

Hoewel een stock screener een handig instrument is, is het belangrijk op te merken dat het slechts een startpunt is voor onderzoek en analyse. Beleggers moeten altijd hun eigen due diligence uitvoeren en aanvullende informatie raadplegen voordat ze beslissingen nemen over hun beleggingen. Een stock screener kan echter zeker een waardevolle bron zijn om beleggers te helpen de aandelen te vinden die het beste bij hun behoeften passen en om het proces van het analyseren van grote hoeveelheden gegevens te vereenvoudigen.

Day traden, beurs handel

Openingstijden beurzen

Openingstijden van de internationale beurzen Nederlandse tijd:
Openingstijden beurs in Amerika

De beurs in Amerika is open (buiten de dagen met aangepaste openingstijden om (zoals feestdagen en dergelijke) van 9.30 uur (15:30 Nederlandse tijd) en sluit om 16.00 uur (22:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Amerika (Dow Jones)

De Dow Jones is open (buiten de dagen met aangepaste openingstijden om zoals feestdagen en dergelijke) van 9.30 uur (15:30 Nederlandse tijd) en sluit om 16.00 uur (22:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Amerika (Nasdaq)

De Nasdaq is open (buiten de dagen met aangepaste openingstijden om zoals feestdagen en dergelijke) van 9.30 uur (15:30 Nederlandse tijd) en sluit om 16.00 uur (22:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Amerika (S&P 500)

De S&P 500 is open (buiten de dagen met aangepaste openingstijden om zoals feestdagen en dergelijke) van 9.30 uur (15:30 Nederlandse tijd) en sluit om 16.00 uur (22:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Australië (ASX)

De beurs in Australië (Sidney) is open om 10.00 uur (00:00 Nederlandse tijd) en sluit om 16.12 uur (06:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in België (o.a. de BEL 20)

De beurs in België (Brussel) is open om 9.00 (Nederlandse tijd) uur en sluit om 17.30 uur (Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Brazilië (Ibovespa)

De beurs in Brazilië (São Paulo) is open om 10.00 uur (14:00 Nederlandse tijd) en sluit om 17.30 uur (21:30 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Canada (TSX)

De beurs in Canada (Toronto) is open om 9.30 uur (15:30 Nederlandse tijd) en sluit om 16.00 uur (22:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in China (SCI 300)

De beurs in China (Shanghai) is open om 9.30 uur (02:30 Nederlandse tijd) en sluit om 15.00 uur (08:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Denemarken (CSE)

De beurs in Denemarken (Kopenhagen) is open om 9.00 uur (Nederlandse tijd) en sluit om 17.00 uur (Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Duitsland (o.a. de DAX)

De beurs in Duitsland is open om 9.00 uur (Nederlandse tijd) en sluit om 17.30 uur (Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Finland (OMX)

De beurs in Finland (Helsinki) is open om 9.00 uur (08:00 Nederlandse tijd) en sluit om 17.20 uur (16:20 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Frankrijk (o.a. de CAC 40)

De beurs in Frankrijk (Parijs) is open om 9.00 uur (Nederlandse tijd) en sluit om 17.30 uur (Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Het Verenigd Koninkrijk (EGBL)

De beurs in het verenigd koninkrijk (Londen) is open om 8.00 uur (09:00 Nederlandse tijd) en sluit om 16.30 uur (17:30 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Hong Kong (Hang Seng)

De Beurs in Hong Kong is open om 9.15 uur (02:15 Nederlandse tijd) en sluit om 16.00 uur (09:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Ierland (ISE)

De beurs in Ierland is open om 8.00 uur (09:00 Nederlandse tijd) en sluit om 16.30 uur (17:30 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in India (o.a. de Sensex)

De beurs in India (Mumbai) is open om 9.15 uur (04:45 Nederlandse tijd) en sluit om 15.30 uur (11:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Italië (Borsa Italiana)

De beurs in Italië (Milaan) is open om 9.00 uur (Nederlandse tijd) en sluit om 17.30 uur (Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Japan (o.a. de Nikkei)

De beurs in Japan (Tokyo-Nikkei) is open van 9.00 uur (01:00 Nederlandse tijd) en sluit om 15.00 uur (07:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Luxemburg (luxX Index)

De beurs in Luxemburg is open om 9.00 uur (Nederlandse tijd) en sluit om 17.30 uur (Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Nederland

De beurs in Nederland (Amsterdam) is open (buiten de dagen met aangepaste openingstijden om zoals feestdagen en dergelijke) om 9.00 uur en sluit om 17.30 uur.

Openingstijden beurs in Nederland (AEX)

De beurs in Nederland (Amsterdam) is open (buiten de dagen met aangepaste openingstijden om zoals feestdagen en dergelijke) om 9.00 uur en sluit om 17.30 uur.

Openingstijden beurs in Noorwegen (o.a. de OBX Index)

De beurs in Noorwegen (Oslo) is open om 9.00 uur (Nederlandse tijd) en sluit om 16.20 uur (Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Oostenrijk (Wiener Brose)

De beurs in Oostenrijk is open om 9.00 uur (Nederlandse tijd) en sluit om 17.30 uur (Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Portugal (o.a. PSI 20)

De beurs in Portugal (Lissabon) is om 9.00 uur (10:00 Nederlandse tijd) en sluit om 17.30 uur (18:30 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Rusland (RTS)

De beurs in Rusland (Moskou) is open om 10.00 uur (08:00 Nederlandse tijd) en sluit om 18.45 uur (16:45 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Singapore (SGX)

De beurs in Singapore (Singapore) is open om 9.00 uur (02:00 Nederlandse tijd) en sluit om 17.00 uur (10:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Spanje (o.a. de IBEX35)

De beurs in Spanje (Madrid) is open om 9.00 uur (Nederlandse tijd) en sluit om 17.30 uur (Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Taiwan (TSEC)

De beurs in Taiwan (Taipei) is open om 9.00 uur en (02:00 Nederlandse tijd) en sluit om 13.30 uur (06:30 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in de Verenigde Staten

De beurs in Amerika is open van 9.30 uur (15:30 Nederlandse tijd) en sluit om 16.00 uur (22:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Zuid-Afrika (JSE)

De beurs in Zuid-Afrika (Johannesburg) is open om 9.00 uur (08:00 Nederlandse tijd) en sluit om 17.00 uur (16:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Zuid-Korea (KOSPI)

De beurs in Zuid-Korea (Seoul) is open om 9.00 uur (01:00 Nederlandse tijd) en sluit om 15.00 uur (07:00 Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Zweden (SSS)

De beurs in Zweden (Stockholm) is open om 9.30 uur (Nederlandse tijd) en sluit om 17.20 uur (Nederlandse tijd).

Openingstijden beurs in Zwitserland (SIX)

De beurs in Zwitserland (Zürich) is open om 9.00 uur (Nederlandse tijd) en sluit om 17.30 uur (Nederlandse tijd).

NYSE

Wat is de NYSE?
De New York Stock Exchange (NYSE).

De New York Stock Exchange (NYSE), ook wel bekend als de beurs van New York, is de grootste effectenbeurs ter wereld in termen van marktkapitalisatie. Het bevindt zich op Wall Street in het financiële hart van Manhattan, New York City. De NYSE staat bekend om zijn lange en rijke geschiedenis, en het is een belangrijk symbool van het Amerikaanse kapitalisme.

De beurs werd opgericht in 1792 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het faciliteren van de handel in aandelen en andere effecten. Het is de thuisbasis van veel van ’s werelds meest bekende en invloedrijke bedrijven, waaronder Apple, Microsoft, Coca-Cola en General Electric. Bedrijven van over de hele wereld zoeken vaak een beursnotering op de NYSE vanwege de reputatie en geloofwaardigheid die daarmee gepaard gaat.

De NYSE heeft een aantal belangrijke kenmerken die het onderscheiden van andere beurzen. Een van deze kenmerken is de handelsvloer, waar beursmakelaars in felgekleurde jasjes druk heen en weer rennen om transacties uit te voeren. Hoewel elektronische handel steeds dominanter wordt, blijft de handelsvloer een iconisch symbool van de NYSE.

De beurs is ook bekend om zijn strenge noteringsvereisten en regelgeving, die bedoeld zijn om de integriteit en transparantie van de markt te waarborgen. Bedrijven die genoteerd willen worden aan de NYSE moeten aan bepaalde financiële criteria voldoen en zich houden aan de regels van de beurs.

De NYSE heeft in de loop der jaren verschillende uitdagingen en veranderingen doorgemaakt. De opkomst van elektronische handel en alternatieve beurzen heeft de traditionele rol van de NYSE veranderd. Om concurrerend te blijven, heeft de beurs geïnnoveerd door elektronische handelsplatforms te implementeren en fusies aan te gaan met andere beursoperators.

Ondanks deze veranderingen blijft de NYSE een belangrijk onderdeel van de wereldwijde financiële markten. De beurs heeft een grote invloed op de wereldwijde economie en fungeert als een barometer voor de gezondheid van de Amerikaanse en wereldwijde markten.

Kortom, de New York Stock Exchange is een wereldberoemde beurs met een rijke geschiedenis en een belangrijke rol in de financiële wereld. Het blijft een centrum van handel en investeringen, en de prestaties van de NYSE hebben invloed op bedrijven en beleggers over de hele wereld.

Het hoofdkantoor in New York is gevestigd op Broad Street 18 op Lower Manhattan in de stad New York in de gelijknamige Amerikaanse staat.

De NYSE is (gemeten naar marktkapitalisatie) de grootste aandelenbeurs ter wereld. In aantal noteringen en verhandelde aandelen is het de nummer twee na de schermenbeurs NASDAQ. NYSE kwam in november 2013 in handen van de Intercontinental Exchange (ICE).

Wat zijn de openingstijden van de NYSE?
De beurs in Amerika is open (buiten de dagen met aangepaste openingstijden om (zoals feestdagen en dergelijke) van 9.30 uur (15:30 Nederlandse tijd) en sluit om 16.00 uur (22:00 Nederlandse tijd).

Nasdaq

Was is de Nasdaq?

De NASDAQ is een beurs die wordt bedreven door de Amerikaanse National Association of Securities Dealers. Op deze beurs worden vooral aandelen van technologiebedrijven verhandeld. NASDAQ is oorspronkelijk een afkorting voor National Association of Securities Dealers Automated Quotations.

Wat zijn de openingstijden van de Nasdaq?
De openingstijden van de Nasdaq (New York/Amerika) zijn van 9.30 uur (15:30 Nederlandse tijd) tot 16.00 uur (22:00 Nederlandse tijd).

DeGiro

Beleggen met het online beursprogramma DeGiro. Begint u net dan is de DeGiro misschien wat overwendigend, maar na een een aantal inleesmomenten kunt u al vaak snel aan de gang. Ook is het goed dat de giro een toets doet om te kijken wel kennisniveau u heeft. Na de toets en het doorlopen van registratie kunt u vaak snel starten. Ons advies is om eerst met een aantal aandelen te starten, ook is het verstandig om de gebruikte termen van het beleggen goed te bestuderen. Dit zijn de meeste beleggingstermen in de Giro. Ook het verdiepen in bedrijven via markt informatie programma’s is essentieel, weet wat je koopt. Ook is het zeer nuttig om daarnaast een (online) beleggingscursus te volgen waar je mee je kennis van beleggen snel vergroot voordat je aan beleggen begint. Deze zijn gratis, of betaald. De betaalde zijn vaak wat uitgebreider en zijn meer gefocust op de professionele belegger. Nog een tip is om jezelf te abonneren op beleggingsservices die actuele informatie, tips en kennis overdragen van aandelen, koersen en beleggen, de stijgers en de dalers. Hier zijn een aantal goede voorbeelden van online gratis/betaalde beleggingsservices.

Day traden, beurs handel

Beursapp Robinhood

Beursapp Robinhood

Bij de beursapp Robinhood kunnen (Amerikaanse) beleggers gratis handelen in aandelen. Op zich niet heel bijzonder maar in februari 2020 introduceerden oprichters Baiju Bhatt en Vlad Tenev daarnaast ook de mogelijkheid om, eveneens gratis, te handelen in zestien verschillende cryptomunten, waaronder bitcoin en ethereum.

Meer informatie

Day traden, beurs handel

Beurzen over beleggen

Beurzen over beleggen

zijn diverse beurzen over beleggen en geld inversteren in aandelen.

De bekendste zijn deze:

Day traden, beurs handel

Cryptomunten

Beleggen in cryptomunten

De beste cryptobrokers om in cryptoaandelen te handelen zijn:

(ver)Kopen van / opslaan van Cryptomunten kan goed via:

Day traden, beurs handel

Hefboom

Hefboom op de beurs
Met het hefboomeffect verandert de koers van de Sprinter met een hoger percentage dan de koers van de onderliggende waarde. Voor alle onderliggende waarden zijn er Sprinters met verschillende hefbomen. Hoe hoger de hefboom, hoe hoger het potentiële rendement, maar ook, hoe hoger het risico.

Day traden, beurs handel