Stock screeners

Een stock screener, ook wel aandelenzoeker genoemd, is een waardevol hulpmiddel voor beleggers die op zoek zijn naar interessante beleggingsmogelijkheden op de aandelenmarkt. Het is een softwareprogramma of online tool waarmee beleggers aandelen kunnen filteren op basis van verschillende criteria om de meest relevante en potentieel winstgevende beleggingen te vinden.

Een aandelenscreener is een programma met een gebruikersinterface die is ontworpen om naar aandelen te zoeken met behulp van filters die door een handelaar zijn geselecteerd. Daghandelaren gebruiken aandelenscreeners om de lijst van meer dan 7.000 aandelen die op Amerikaanse beurzen worden verhandeld, te verfijnen.1 Screeners helpen handelaren hun transacties te concentreren op een kleine lijst met aandelen die de kenmerken bezitten waarnaar ze op zoek zijn.

Handelaren kunnen kiezen uit veel verschillende filters, waaronder handelsvolume, grafiekpatronen, aandelenkoers, volatiliteit, recente prestaties en meer. Als u op zoek bent naar een manier om de bergen aan aandeleninformatie te doorzoeken om er een te vinden om te verhandelen, zijn hier vier populaire screeners die de taak gemakkelijker kunnen maken.

Er zijn vier gratis stockscreeners:

  • Stockrover
  • Chartmill
  • Finviz
  • Stockfetcher

Met behulp van een stock screener kunnen beleggers een breed scala aan filters en parameters instellen om de aandelen te vinden die voldoen aan hun specifieke criteria. Deze criteria kunnen variëren van basisinformatie zoals marktkapitalisatie, sector en land van herkomst, tot meer geavanceerde indicatoren zoals de prijs-winstverhouding (P/E-ratio), de koers-winstgroei-verhouding (PEG-ratio), de schuldgraad en de dividendrendement.

Het gebruik van een stock screener kan beleggers helpen om hun zoekopdrachten te verfijnen en zich te concentreren op de aandelen die het beste aansluiten bij hun beleggingsdoelen en strategieën. Het stelt hen in staat om snel een lijst van potentiële beleggingen te genereren en deze verder te onderzoeken om weloverwogen beslissingen te nemen.

Bovendien kunnen stock screeners ook grafieken en technische analysehulpmiddelen bieden, waarmee beleggers de historische prestaties van aandelen kunnen bestuderen en trends kunnen identificeren. Dit stelt beleggers in staat om technische indicatoren te gebruiken, zoals voortschrijdende gemiddelden, relatieve sterkte-index (RSI) en Bollinger Bands, om inzicht te krijgen in de prijsbewegingen en mogelijke koop- of verkooppunten te identificeren.

Hoewel een stock screener een handig instrument is, is het belangrijk op te merken dat het slechts een startpunt is voor onderzoek en analyse. Beleggers moeten altijd hun eigen due diligence uitvoeren en aanvullende informatie raadplegen voordat ze beslissingen nemen over hun beleggingen. Een stock screener kan echter zeker een waardevolle bron zijn om beleggers te helpen de aandelen te vinden die het beste bij hun behoeften passen en om het proces van het analyseren van grote hoeveelheden gegevens te vereenvoudigen.

Day traden, beurs handel