Beursapp Robinhood

Robinhood Beurs Beleggen is een term die verwijst naar het beleggingsplatform “Robinhood” dat zich richt op particuliere beleggers. Het platform is in de Verenigde Staten opgericht in 2013 en heeft snel aan populariteit gewonnen vanwege zijn innovatieve benadering van beleggen en handelen in financiële instrumenten.

Wat Robinhood onderscheidt van traditionele beleggingsplatforms is dat het zich richt op het bieden van commissievrije handel in aandelen, opties, exchange-traded funds (ETF’s) en cryptocurrencies. Voorheen was het gebruikelijk dat beleggers transactiekosten moesten betalen telkens wanneer ze aandelen kochten of verkochten, wat hun winst kon aantasten. Robinhood heeft deze barrière doorbroken door beleggers toe te staan zonder commissies te handelen, waardoor beleggen toegankelijker werd voor mensen met verschillende budgetten.

Het platform staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en mobiele applicatie, waardoor het gemakkelijk is voor beginners om met beleggen te beginnen. Het is ook populair bij jongere beleggers, omdat het sociale aspecten toevoegt, zoals het delen van beleggingsideeën en prestaties met vrienden en andere gebruikers.

Een ander kenmerk dat Robinhood onderscheidt, is het aanbod van “fractional shares” (fractieaandelen). Met fractionele aandelen kunnen beleggers een klein percentage van een aandeel kopen, zelfs als het volledige aandeel te duur is. Dit betekent dat beleggers met kleine bedragen kunnen investeren in dure aandelen van bedrijven zoals Amazon of Google, wat voorheen moeilijk was.

Hoewel Robinhood veel populariteit heeft vergaard, heeft het ook enkele kritiek gekregen. Er zijn zorgen geuit over het feit dat het platform beleggen te casual maakt en kan leiden tot impulsieve beslissingen bij onervaren beleggers. Ook zijn er vragen gerezen over de manier waarop het bedrijf geld verdient, aangezien het gratis handelen aanbiedt. Een groot deel van hun inkomsten komt van betaling voor orderstroom, wat inhoudt dat ze orders van klanten doorsturen naar grote handelaren die hen betalen voor het uitvoeren van die orders. Sommigen beweren dat dit een belangenconflict kan creëren, omdat het bedrijf misschien niet altijd het beste belang van de klant voor ogen heeft.

Niettemin heeft Robinhood Beurs Beleggen de wereld van particulier beleggen veranderd en heeft het een nieuw tijdperk van toegankelijkheid en gebruiksgemak ingeluid. Het heeft mensen aangemoedigd om hun financiële toekomst in eigen handen te nemen en heeft een bredere discussie aangewakkerd over de rol van technologie in de financiële wereld. Het is belangrijk voor beleggers om zich bewust te zijn van de risico’s en goed geïnformeerde beslissingen te nemen bij het gebruik van dergelijke platforms voor beleggingsdoeleinden.

Bij de beursapp Robinhood kunnen (Amerikaanse) beleggers gratis handelen in aandelen. Op zich niet heel bijzonder maar in februari 2020 introduceerden oprichters Baiju Bhatt en Vlad Tenev daarnaast ook de mogelijkheid om, eveneens gratis, te handelen in zestien verschillende cryptomunten, waaronder bitcoin en ethereum.

Meer informatie

Day traden, beurs handel