NYSE New York Stock Exchange

Wat is de NYSE?
De New York Stock Exchange (NYSE).

De New York Stock Exchange (NYSE), ook wel bekend als de beurs van New York, is de grootste effectenbeurs ter wereld in termen van marktkapitalisatie. Het bevindt zich op Wall Street in het financiële hart van Manhattan, New York City. De NYSE staat bekend om zijn lange en rijke geschiedenis, en het is een belangrijk symbool van het Amerikaanse kapitalisme.

De beurs werd opgericht in 1792 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het faciliteren van de handel in aandelen en andere effecten. Het is de thuisbasis van veel van ’s werelds meest bekende en invloedrijke bedrijven, waaronder Apple, Microsoft, Coca-Cola en General Electric. Bedrijven van over de hele wereld zoeken vaak een beursnotering op de NYSE vanwege de reputatie en geloofwaardigheid die daarmee gepaard gaat.

De NYSE heeft een aantal belangrijke kenmerken die het onderscheiden van andere beurzen. Een van deze kenmerken is de handelsvloer, waar beursmakelaars in felgekleurde jasjes druk heen en weer rennen om transacties uit te voeren. Hoewel elektronische handel steeds dominanter wordt, blijft de handelsvloer een iconisch symbool van de NYSE.

De beurs is ook bekend om zijn strenge noteringsvereisten en regelgeving, die bedoeld zijn om de integriteit en transparantie van de markt te waarborgen. Bedrijven die genoteerd willen worden aan de NYSE moeten aan bepaalde financiële criteria voldoen en zich houden aan de regels van de beurs.

De NYSE heeft in de loop der jaren verschillende uitdagingen en veranderingen doorgemaakt. De opkomst van elektronische handel en alternatieve beurzen heeft de traditionele rol van de NYSE veranderd. Om concurrerend te blijven, heeft de beurs geïnnoveerd door elektronische handelsplatforms te implementeren en fusies aan te gaan met andere beursoperators.

Ondanks deze veranderingen blijft de NYSE een belangrijk onderdeel van de wereldwijde financiële markten. De beurs heeft een grote invloed op de wereldwijde economie en fungeert als een barometer voor de gezondheid van de Amerikaanse en wereldwijde markten.

Kortom, de New York Stock Exchange is een wereldberoemde beurs met een rijke geschiedenis en een belangrijke rol in de financiële wereld. Het blijft een centrum van handel en investeringen, en de prestaties van de NYSE hebben invloed op bedrijven en beleggers over de hele wereld.

Het hoofdkantoor in New York is gevestigd op Broad Street 18 op Lower Manhattan in de stad New York in de gelijknamige Amerikaanse staat.

De NYSE is (gemeten naar marktkapitalisatie) de grootste aandelenbeurs ter wereld. In aantal noteringen en verhandelde aandelen is het de nummer twee na de schermenbeurs NASDAQ. NYSE kwam in november 2013 in handen van de Intercontinental Exchange (ICE).

Wat zijn de openingstijden van de NYSE?
De beurs in Amerika is open (buiten de dagen met aangepaste openingstijden om (zoals feestdagen en dergelijke) van 9.30 uur (15:30 Nederlandse tijd) en sluit om 16.00 uur (22:00 Nederlandse tijd).