Nasdaq

Was is de Nasdaq?

De NASDAQ is een beurs die wordt bedreven door de Amerikaanse National Association of Securities Dealers. Op deze beurs worden vooral aandelen van technologiebedrijven verhandeld. NASDAQ is oorspronkelijk een afkorting voor National Association of Securities Dealers Automated Quotations.

De NASDAQ-beurs is een van de meest bekende en invloedrijke aandelenbeurzen ter wereld, vooral bekend om zijn focus op technologiebedrijven. Voor veel beleggers is de opening van de NASDAQ een spannend moment, omdat het de start markeert van een nieuwe handelsdag vol mogelijkheden. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden als u wilt beleggen tijdens de opening van de NASDAQ.

  1. Voorbereiding is de sleutel: Voordat de beurs opent, is het van cruciaal belang om u goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het laatste nieuws en de ontwikkelingen van de bedrijven waarin u geïnteresseerd bent. Analyseer de technische en fundamentele aspecten van de aandelen die u wilt verhandelen.
  2. Volg het sentiment: De opening van de NASDAQ wordt vaak beïnvloed door het algemene marktsentiment en de prestaties van andere belangrijke beurzen wereldwijd. Houd het nieuws in de gaten en wees alert op eventuele marktvolatiliteit die de beursdag kan beïnvloeden.
  3. Bepaal uw strategie: Definieer duidelijk uw beleggingsstrategie voordat u de handel start. Overweeg uw risicotolerantie, beleggingsdoelen en de duur van uw investering. Wees gedisciplineerd en wijk niet af van uw strategie, zelfs als de markt volatiel is.
  4. Liquiditeit controleren: Tijdens de opening kan de handelsliquiditeit van sommige aandelen beperkt zijn. Dit kan leiden tot hogere spreads tussen de bied- en laatprijzen. Wees voorzichtig met het plaatsen van marktorders en zorg ervoor dat u de prijsniveaus begrijpt voordat u transacties uitvoert.
  5. Gebruik van limietorders: Het is verstandig om limietorders te gebruiken in plaats van marktorders, vooral bij volatiele openingen. Limietorders stellen u in staat om uw gewenste prijsniveau vast te stellen en u te beschermen tegen onvoorziene prijsschommelingen.
  6. Wees bewust van het tijdsverschil: Als u vanuit een andere tijdzone handelt, houd er dan rekening mee dat de openingstijd van de NASDAQ kan afwijken van uw lokale tijd. Plan uw handelsactiviteiten dienovereenkomstig om te voorkomen dat u kansen mist of handelt op ongunstige tijden.
  7. Beheer uw emoties: Beleggen kan emotioneel uitdagend zijn, vooral tijdens de volatiele opening van de NASDAQ. Laat u niet meeslepen door paniek of euforie. Blijf kalm en rationeel, en baseer uw beslissingen op feiten en analyses.

Wat zijn de openingstijden van de Nasdaq?
De openingstijden van de Nasdaq (New York/Amerika) zijn van 9.30 uur (15:30 Nederlandse tijd) tot 16.00 uur (22:00 Nederlandse tijd).


Day traden, beurs handel