Beleggen met Plus 500

Beleggen/handelen met Plus 500

Beleggen op de Beurs of handelen met de applicatie Plus 500 gaat redelijk makkelijk. Op internet wordt wel eens gesproken over fraude met Plus 500 maar dat is niet het geval, je kan wel veel geld verliezen als je niet weer wat je doet of als je teveel risico’s neemt. Daarnaast is het belangrijk om rationeel te blijven. Zet niet alles op deze handel en houdt het beheersbaar. Onze ervaring is daarom ook zeer positief. Niet heel veel voorkennis is verreist, alleen met de basis zou u al kunnen beginnen met handelen. Plus 500 is erg ideaal om mee te handelen maar als u echt bijvoorbeeld een aandeel of een cryptomunt wilt bezitten dan is Plus 500 daar minder geschikt voor. Dan kunt u beter andere programma’s gebruiken.

Wat is plus 500?

Plus 500 is een speciaal handelsplatform / beursbroker waarmee u kunt beleggen en handelen in :
– cryptocurrenties
– grondstoffen
– aandelen

U heeft ook de mogelijkheid om short of long te gaan op aandelen, grondstoffen en cryptocurrenties.

Demonstratieaccount

U kunt eerst starten met een demonstratie-account met een fictieve waarde van 100.000 dollar. Met dit account kunt u aankopen en verkopen doen, zodat u precies weet hoe het allemaal werkt. Ook andere functies zoals meldingen voor de prijsstijgingen en dalingen werken ook.

Met echt geld handelen

Als u met echt geld wilt gaan handelen / beleggen op de beurs bij Plus 500 moet u de volgende stappen doorlopen:

1. Koppel uw bankrekening aan Plus 500.

2. Stort een klein bedrag op uw Plus 500 rekening om mee te beginnen. Starten met grote bedragen  is absoluut niet verstandig ondanks dat u ervaring heeft op gedaan met het demonstratie account kunt u snel veel geld verliezen.

3. Start met beleggen / handelen. Tip: zorg dat u altijd een verlies-stop in Plus 500 aanzet waarin u uw verlies kunt instellen.

Short en long gaan

Long positie: Bij een long positie worden effecten gekocht waarbij de positie zichtbaar is in de portefeuille. Dit kunnen aandelen zijn, of callopties, et cetera. Dus ook putopties, terwijl daarmee een positie wordt aangegaan waarbij u verwacht dat de onderliggende waarde gaat dalen.
Short positie: Bij een short positie worden effecten verkocht waarbij de positie zichtbaar is in de portefeuille. Dit noemt men schrijven of short selling. U verkoopt iets wat u niet heeft. Wanneer u geen dekking heeft voor de onderliggende waarde, behalve in geld, noemt men dit naked short selling. Is er wel dekking, zoals bij de aandelen met een geschreven calloptie, dan heet het short selling.

Long gaan: Long gaan betekent dat de belegger er vanuit gaat dat de koersen gaan stijgen, en hierop een positie inneemt.

Short gaan: Short gaan betekent dat de belegger er vanuit gaat dat de koersen gaan dalen, en hierop wordt een positie ingenomen.

Bull en Bear
Bull: een belegger die uitgaat van een stijging
Bear: een belegger die uitgaat van een daling

Hefboom
Met het hefboomeffect verandert de koers van de Sprinter met een hoger percentage dan de koers van de onderliggende waarde. Voor alle onderliggende waarden zijn er Sprinters met verschillende hefbomen. Hoe hoger de hefboom, hoe hoger het potentiële rendement, maar ook, hoe hoger het risico.

Do’s en don’t

– nooit al uw geld verhandelen

– niet teveel geld op uw rekening zetten

– stel de verliesoptie per trade in

– reageer niet uit impulsiviteit

– onderzoek hoe alles werkt

– concentreer je eerst op 1 specifieke soort van handelen bijvoorbeeld : grondstoffen.

Meer informatie over Plus 500 vindt u hier. 

Day traden, beurs handel